Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Az Egyesült Királyságban hódít az online szerencsejáték

ITTK
2004.10.22. 12:07
A Nielsen Netratings felmérése szerint négymillió brit látogatja rendszeresen az online szerencsejáték-oldalakat. A legnépszerűbb a nemzeti lottótársaság, a National Lottery weblapja, amelyet havonta átlagosan 1,4 millióan látogatnak. A felmérés szerint a játékosok hetven százaléka a férfiak közül kerül ki. Az oldalakon eltöltött idő nagyban függ az adott oldal karakterisztikájától, valahol harmincöt percet is elidőznek a látogatók, míg máshol alig több mint egy percet. Az oldalak közül egyébként azok tudnak újabb felhasználókat magukhoz vonzani, amelyek erőteljes online reklámkampányt folytatnak.

Az emberek nagy százaléka máris napi rendszerességgel látogatja ezeket az oldalakat, A kutatócég szerint az online szerencsejáték népszerűsége tovább növekedik majd.

Az állam figyelemmel kíséri az online szerencsejátékot, például nemrégi kiterjesztette a fogadásokról szóló törvényt, és egy új szabályozó szervezet megalapítását kezdeményezte, amely a kornak megfelelő vizsgálati és licenckiadási hatáskörrel rendelkezne. A jogszabály értelmében az Egyesült Királyságban működő szerencsejátékos weboldalakat a jövőben életkor-ellenőrző technológiával kell ellátni.