Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Bemutatta új adattároló rendszereit az IBM

2004.10.22. 15:04
Az TotalStorage DS6000 és DS8000 típusú adattárolókat Vácon gyártják októbertől. A két sorozat kifejlesztésébe az IBM több milliárd dollárt fektetett. Mindkét család POWER mikroprocesszort használ és a szuperszámítógépektől kölcsönzött megoldásokkal készül. A rendszereket felügyelő szoftver nyílt szabványokon alapul.

Az 580 gigabájttól 67,2 terabájtig skálázható TotalStorage DS6000 sorozat számos olyan technológiát biztosít, amelyek korábban csak high-end rendszerekben voltak jelen. Ilyen többek között a Power Architecture processzor platform,a modulrendszerű architektúra, a kalibrált vektoros hűtés, a LED-es hibakijelzés és a megelőző hibafelmérés.

Az IBM TotalStorage DS8000 sorozat IBM POWER5 mikroprocesszorokat használ, és duál kétprocesszoros vagy duál négyprocesszoros konfigurációban is megvásárolható. A nagyvállalati tárolási rendszer 96 petabájt adat tárolására alkalmas. A DS8000 sorozat egyes modelljei az IBM Virtualization Engine technológiával hatalmas tárolási rendszerként, vagy több különálló rendszerként is használhatók. Az Adaptive Replacement Cache gyorsítótár-technológiájával nagyobb teljesítmény és gyorsabb reakcióidő érhető el, mint a korábbi IBM TotalStorage Enterprise Storage Server 800 rendszer esetében. Az ARC autonóm, ön-optimalizáló technológiával rendelkezik és hatékonyabb, gazdaságosabb megoldást kínál, mint az adatlapok cserélgetése a gyorsítótárakban.

A DS6000 és DS8000 sorozat egyaránt használja az IBM DS Storage Manager adatkezelő szoftvert, amellyel a rendszermenedzsment feladatok távoli helyszínről is több száz rendszeren elvégezhetők, és közös operációs rendszert futtatnak.