Emőke
-4 °C
9 °C

Jön a színes kijelzős iPod

MTI
2004.10.27. 14:56
Az Apple Computer piacra dobta a fotók nézegetésére és tárolására alkalmas iPod Photo készüléket, és bejelentette, hogy kilenc új iTunes online zeneboltot nyitott meg Európában, mégpedig Ausztriában, Belgiumban, Finnországban, Görögországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában és Spanyolországban. Az Appple a U2 ír rockzenekarral együttműködve kezdi meg az iPod U2 Special Edition értékesítését: a fekete modell világító vörös tekerőkkel hívja fel magára a figyelmet, és 5 ezer dal tárolására képes.

A régen várt iPod Photo 40 vagy 60 gigabájtos tárolókapacitással rendelkezik; a előbbi 499 dollárba, az utóbbi 599 dollárba kerül. A U2 iPod ára 349 dollár lesz, és várhatóan november közepén lesz megvásárolható.

Elkészült az online zeneipar maga nemében első "digitális összkiadása" is; a "The Complete U2" négyszáz dalt, az együttes valamennyi megjelent albumának számait tartalmazza. A rajongók 149 dollár ellenében november végétől egy gombnyomással tudják majd letölteni a dalokat az iTunes zeneboltjából.