Valér
2 °C
8 °C

E-Magyarország klubot kapnak az iskolák

2004.10.28. 16:11
A jövő év végére már az ország valamennyi egyetemén és főiskoláján működik e-Magyarország klub az informatikai tárca segítségével, jelentette be Kovács Kálmán csütörtökön Gyöngyösön. Az összesen ötven klub létrehozásához egyenként négymillió forintnyi támogatást nyújt a tárca, közölte az informatikai és hírközlési miniszter, amikor átadta a Károly Róbert Főiskola e-Magyarország klubját.

A tervek szerint létrehozzák a klubhálózat saját weboldalát, amelynek a klubtagok egymással kommunikálhatnak, így egy-egy kérdés kapcsán fiatalok ezreinek a véleménye ismerhető meg a hálózat segítségével, mondta el a miniszter.

A tárca, havonta 100-150 ezer forinttal támogatja a klubok üzemeltetését. A gyöngyösi az ország huszonkettedik e-Magyarország klubja. A helyiségben a minisztériumi támogatásával hat számítógép és egy szerver kapott helyet, a terem felújítását a főiskola vállalta.

A gazdasági és mezőgazdasági szakembereket oktató főiskolának egyébként tizenhatezer hallgatója van, többségük távoktatás keretében tanul az intézményben, ezért az intézmény meg kívánja valósítani a teljes tananyag digitalizálását.