Klaudia
-3 °C
3 °C

Indul a II. Magyar Repülőgép-szimulátor Bajnokság

2004.10.29. 11:05
Az idei évben 2004. október 29-30-31-én kerül megrendezésre a II. Magyar Repülőgép-szimulátor Bajnokság. Két kategóriában lehet indulni, a Ubisoft cég Lock On kategóriájában egy MiG-29-es vadászgéppel vagy a Ubisoft cég IL-2:Forgotten Battles kategóriájában egy Messerchmitt Bf-109-es vadászgéppel. A cél, minden esetben az ellenfél játékos vadászgépének lelövése lesz.

A nevezők legtöbbje közép és felsőoktatási intézményekben tanuló diák, de szép számmal neveznek aktív vadászpilóták is. A verseny érdekessége az, hogy életkortól és foglalkozástól függetlenül bárki nevezhet, így előfordulhat, hogy ugyanabban a virtuális térben küzd egymással a 7 éves gyerek és a 40 év feletti MiG-29-es vadászpilóta.

Tavaly első ízben került megrendezésre az I. Magyar Repülőgép-szimulátor Bajnokság, a JETfly Légiharc Kupa. A szimulátor bajnokság kiírója a JETfly Internetes Magazin volt. Az első ilyen versenyt több mint ötezer ember tekintette meg a helyszínen. A magazin több aktív vadászpilóta bevonásával szervezte meg a számítógépes Repülőgép-szimulátor bajnokságot. A bajnokságon a megfogalmazott feladat az volt, hogy két játékos (számítógép) vadászgépe között a virtuális térben légiharcot folytassanak a lehető legvalóságosabb körülményekkel.