Auguszta
-3 °C
2 °C

NATO minősítést szerzett a SaveAs Kft.

MTI
2004.11.14. 13:25
Megszerezte a NATO beszállításra alkalmas minősítést az információvédelemmel és integrált megoldásokkal foglalkozó SaveAs Kft.

Gautier Tamás, a SaveAs ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a NATO minősítés megszerzésétől egyik fő termékük, az EagleEye nevet viselő szoftver értékesítésnek felfutását remélik, mivel a hadiiparban különösen fontos a számítógépeken tárolt adatállományok megvédése az ipari kémektől.

Az EaglEye olyan magyar-amerikai közös fejlesztésű szoftver, amely képes arra, hogy nagy számítógépes rendszerekben az utolsó billentyűleütésig regisztrálja, naplózza és rendszerezze, hogy az egyes gépeken mikor, mi történik, és elzárja a jogosulatlan felhasználók elől az egyes biztonsági szintekhez tartozó tartalmakat.

Gautier Tamás szerint a NATO minősítés megszerzése rangot ad a nagy állami és piaci tendereken való induláskor. A cég belépett a védelem ipari beszállítókat tömörítő Magyar Védelmi Szövetségbe is.

A társaság megtette az első lépéseket az AQAP 150 és 160 minősítések megszerzésére is. Ez a két cím a szoftver, illetve a hardver fejlesztés ISO minősítésének hadiipari megfelelője, amelyet egyikét eddig 7 magyar cégnek sikerült elnyernie, de mindkettővel egyik sem rendelkezik.

A 10 millió forintos alaptőkéjű SaveAs Kft. 2003-ban 178 millió forintos árbevétel mellett 20 millió forintos eredményt ért el, idén pedig 350 millió forintos forgalommal számol az ügyvezető igazgató.