Mátyás
-6 °C
1 °C

Interneten is küldhetőek illatok

MTI
2004.11.29. 16:12
Végre lehet illatot is küldeni a világhálón, de a rendszerhez kell illatpermetező is, amely még négyszáz euróba, azaz százezer forintba kerül, de az is hamarosan már csak százötven euróba kerül majd. Yvan Regeard, a France Telecom 33 éves mérnöke lakhelyén, a Bretagne-ban lévő San-Maloban már meg is alapította multimédiás cégét. A számítógéphez kapcsolható illatpermetező az emailben érkező információ alapján bocsátja ki a meglévő választékból a megfelelő illatot.

A találmány különösen az illatszergyártókat és az élelmiszeripari cégeket érdekli, amelyek szívesen reklámoznák termékeiket az illatokkal. A feltaláló azt tervezi, hogy illatokat tesz hozzáférhetővé külön e célra szerkesztett weboldalakon és DVD-n is. A vásárlók óhajától függően azonban ki lehet terjeszteni az illatokat a videójátékokra, tévéműsorokra és a világhálón folyó kereskedelemre is.

Regeard tavaly augusztusban Exhalia néven megalakult cége az első két hónapban húszezer eurós forgalmat bonyolított le, de az első igazán jelentős megrendelés várhatóan Japánból érkezik majd, ahol egy Oszaka közelében lévő szállodaipari iskola ADSL-en illatozó ételrecepteket szeretne szétküldeni.