Valér
4 °C
8 °C

Márciusban jön Európába a kézi Playstation

Napi Gazdaság
2005.01.06. 10:23
Több mint negyed évvel a japán piaci megjelenés után, márciusban dobja piacra az Egyesült Államokban és Európában kézi PlayStation játékgépét, a PSP-t a Sony. A belföldi piacon jól debütált a Nintendo dominanciájának megtörését célzó készülék, amely ott 190 dollárnak megfelelő összegért kapható, és zene és film lejátszására is alkalmas.

A december 12-i bemutatásától a hónap végéig 510 ezret szállítottak az üzletekbe, és március 31-éig a kiszállítások száma világszerte eléri az 5 milliót. Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnök-vezérigazgatója szerint ennél többre valószínűleg nem lesznek képesek, mert nem tudnak egyes alkatrészekből, például nagy teljesítményű félvezetőkből elegendőhöz jutni. Vélhetőleg ezzel függ össze az is, hogy az európai és az amerikai piacon csak húsvét táján jelennek meg. A Sony eközben tárgyalásokat kezdett a tajvani Chi Mei Optoelectronics-szal a Japánban működő vállalata, az IDT megvásárlásáról.

A tajpeji Commercial Times értesülése szerint az elsősorban mobiltelefon-kijelzőket, számítógép-monitorokat és 60 centiméternél kisebb átmérőjű lapos képernyőket gyártó vállalat 204 millió dollárért még ebben a hónapban a Sony és a Toyota 50-50 százalékos közös vállalata, az ST Liquid Crystal Display birtokába kerülhet. A vállalat digitális kamerákhoz és mobiltelefonokhoz gyárt folyadékkristályos kijelzőket.