Benedek
-5 °C
5 °C

Három millió dollárt adományoz a Samsung

2005.01.06. 12:06
A Samsung három millió dollárra emelte a korábban egymillió dolláros adományát, amellyel a dél-ázsiai szökőár okozta károkat kívánja enyhíteni. Emellett a vállalat a helyi Samsung alkalmazottaiból és koreai orvosokból álló mentőalakulatot is szervezett, amely január 5-én megkezdte tevékenységét a természeti katasztrófa által érintett területeken.

A Samsung dél-ázsiai leányvállalatai pénzt és élelmiszert gyűjtöttek a legnagyobb károkat elszenvedő öt ország, Thaiföld, Indonézia, India, Sri Lanka és Malajzia javára. A Samsung Electronics, a Samsung Electro-Mechanics, a Samsung Life Insurance, a Samsung Engineering és a Samsung Corporation thai leányvállalatainak 200 alkalmazottja Thaiföldön élő koreaiakkal és a Koreai Idegenforgalmi Hivatallal együttműködve nyújt humanitárius segítséget a károsultaknak.

Mindezeken felül, január 4-én a Samsung Szöuli Egészségügyi Központjából orvosok, gyógyszerészek és nővérek utaztak a helyszínre, a sérültek kezelése és a járvány megfékezése céljából. A mentőcsapat ideiglenes tábort hozott létre Phuket-en. A csoport, amely főleg a helyi Samsung alkalmazottaiból áll, az újjáépítési munkálatokban, a lakosság ellátásában és az egészségügyi tennivalókban segédkezik Phuket-en és a vele szomszédos Pang Nga-ban.