Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Veszteséges negyedév az AMD-nél

MTI
2005.01.19. 09:37

Az amerikai Advanced Micro Devices Inc. 30 millió dolláros, részvényenként 8 centes adó utáni veszteséget jelentett a december 26-án zárult negyedévéről. A memórialapkák árcsökkenése és egy adósságtörlesztés ellensúlyozta a növekvő kereslet hatását. Egy évvel korábban 43,2 millió dolláros, részvényenként 12 centes adózott eredményt könyveltek el.

A második számú amerikai lapkagyártónál a keddi tőzsdezárás után elmondták, hogy idén az első negyedévben a mobiltelefonokhoz való memórialapkák értékesítése tovább csökkenhet a túlkínálata és a kemény verseny miatt.

A memóriatermékek értékesítése 504 millió dollárra fogyatkozott az előző negyedévben az egy évvel korábbi 566 millió dollárhoz képest, és a részleg üzemi vesztesége 39 millió dollárra nőtt az egy évvel azelőtti 3 millió dolláros hiányhoz képest. A személyi számítógépekhez való mikroprocesszorokból ellenben 730 millió dollárért adtak el, az egy évvel korábbi 581 millió dollár helyett. Ebben a részlegben az első negyedévben is növekedést várnak.