Eleonóra
-1 °C
2 °C

Axelero: csökkenhet a szélessáv ára

MTI
2005.02.02. 11:46

Az Axelero Internet Rt. reálisnak tartja azt a kormányzati elképzelést, hogy éves szinten 15-20 százalékkal csökkenjen a szélessávú internetelérés ára - közölte Császár Zoltán, a társaság stratégiai igazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az eseményen elhangzott, hogy Magyarországon a háztartások 14 százaléka kapcsolódott 2004 végén az internethez, 45 százalékuk szélessávon. Az Európai Unió 15 régi tagországában a háztartásoknak átlagosan 39 százaléka rendelkezett tavaly év végén internet-előfizetéssel, de csak 12 százalékuk érte el szélessávon a világhálót.

Megyeri Tibor, lakossági marketingvezető elmondta, hogy Magyarországon évente 70-80 százalékkal nő a szélessávú előfizetők száma, ami jónak mondható. Hozzátette: Magyarországon a vásárlóerővel korrigált internet-penetrációnak a számítások szerint 17-18 százaléknak kellene lennie a tavaly év végi 14 százalékkal szemben.

Kérdésre válaszolva közölték, hogy a világhálót szélessávon elérő háztartások 4,5 százaléka ADSL-en (digitális asszimetrikus előfizetői vonal), míg 2,5 százalékuk kábelen csatlakozik az internethez.