Klaudia
-3 °C
3 °C

Lezárult a Challenge24 internetes fordulója

Index
2005.03.07. 13:19
Az V. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulóját szombaton 10 és 15 óra között tartották. A nemzetközi programozóversenyre a januári meghirdetést követően 304 csapat regisztráltatta magát. A versenyre nemcsak hazánkból neveztek, a külföldi jelentkezők száma már tavaly is jelentős volt, és az idén tovább nőtt ez az arány.

A résztvevők többnyire főiskolai-egyetemi hallgatók, valamint iparban dolgozó 'profik', de fiatalabbak is szerencsét próbáltak: több középiskolás csapat is jelentkezett. <>A március 5-i előválogatón hat egymástól független, fokozatosan nehezedő informatikai problémával kellett megküzdeniük a csapatoknak. A feladatok algoritmikus ismereteket igényeltek, és próbára tették a versenyzők programozói képességét, valamint precizitását is.

A rendelkezésre álló öt óra alatt 139 csapat adott be értékelhető megoldást. Az április 29. és május 1. közötti Budapesten tartandó döntőre 28 csapat jutott be, valamint meghívást kapott a tavalyi 2. és 3. helyezett csapat. A verseny érdekessége, hogy az elmúlt év győztes csapata is részt vesz a feladatok kidolgozásában.