Klaudia
-3 °C
3 °C

Az Infoparkba költözik az NKTH

MTI
2005.03.23. 14:10

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) júniusban az Infoparkba költözik - közölte Boda András, az NKTH elnöke szerdán az Inforpark Fejlesztési Rt.-vel közösen tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: a helyszín kiválasztásakor figyelembe vették azt is, hogy a hivatal az ügyfeleknek jól megközelíthető legyen. A hivatal az Infopark most épülő C-épületében két emeletet bérel.

A bérleti díjra vonatkozó kérdésre válaszolva Kay-Uwe Blandow, az Infopark ingatlanfejlesztő cége, az IVG Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy összegszerűen a bérleti díjakat nem szokták nyilvánosságra hozni. Piaci bérleti díjjal dolgoznak, de tekintettel voltak arra, hogy reprezentatív bérlőről van szó.

Boda Miklós a hivatal munkájával kapcsolatosan elmondta, szeretnék a kutatásokat egyre inkább fókuszálni, mert míg Nyugat-Európában egy témára 14 kutató jut, Magyarországon jelenleg 1,4. Figyelmet fordítanak arra is, hogy a kutatás-fejlesztési eredmények minél inkább hasznosuljanak. A támogatások során szeretnék elérni, hogy a vállalkozásokhoz közvetlenül eljutó 26 százalék hányad az idén 40 százalékra emelkedjen.

Boda Miklós elmondta, hogy az idén 47 milliárd forint támogatásra vállalt kötelezettséget a hivatal különböző programokban. Az idei kifizetések 33 milliárd forintot tesznek ki.