Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Az IHM megvette a Millenáris idegen kézben lévő részeit

MTI
2005.03.25. 17:01

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium tulajdonában lévő Kisrókus 2000 Kft. megvásárolta a Millenáris Park idegen kézben lévő osztatlan közös tulajdonait, jelentette be a cég pénteken. A Kisrókus 2000 Kft. közleménye szerint az adásvétel célja, hogy rendezzék a Millenáris Park tulajdonosi viszonyait, valamint, hogy megvalósuljon az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Jövő Háza Programja.

"Ezzel elhárult az akadálya annak, hogy a Jövő Házának helyet adó épületek építési-engedélyezési eljárása a program megvalósítását veszélyeztető mértékben elhúzódjon" - áll a közleményben.

Az adás-vételi eljárás lezárását követően már csak a "Zöld Péter" játszótér marad a Millenáris Park területén idegen tulajdonban, de ez - elhelyezkedéséből adódóan - a kiállítás megrendezésének feltételét jelentő felújítási munkák megvalósítását nem hátráltatja.

Az adás-vétel kapcsán - a rendezett tulajdonviszonyok eredményeként - az ingatlanegyüttes értéke növekedett. Ezeknek az intézkedéseknek is köszönhetően tartható a felújítási munkálatok, beruházások ütemterve, így a Kisrókus 2000 Kft. által felújított épületek a Jövő Háza Program céljaira időben átadhatók lesznek.