Mátyás
-6 °C
1 °C

Mark Hurd a HP új vezérigazgatója

MTI
2005.03.29. 21:35
A Hewlett-Packard (HP) a nála jóval kisebb NCR Corp. vezérigazgatóját, Mark Hurdot bízza meg a számítógép és nyomtató gyártó óriás cég vezetésével, közölte egy illetékes. A hivatalos bejelentésre várhatóan még kedden sor kerül.

Hurd 2003 februárjában került az NCR élére. A vállalat vezetésének az átvételekor a cég eladásai már huzamosabb ideje hanyatlottak, a költségek jelentősen csökkentették a nyereséget, a vállat részvényárfolyama a mélyponton volt. Hurd rövid idő alatt nyereségessé tette a vállalatot, egyebek között a kiadások jelentős lefaragásával.

Értesülések szerint HP a cég működésének gyors javulását, és új stratégia kidolgozását várja Hurdtól. A Hewlett-Packard február elején bocsátotta el elnök-vezérigazgatóját, az ellentmondásos, az ígért eredményt soha be nem váltott HP-Compaq egyesülés létrehozóját, Carly Fiorinát.

Fiorina, aki az egyik legbefolyásosabb amerikai üzletasszony, akkor azt mondta, hogy eltért a véleménye a HP stratégiájáról az igazgatótanácsétól, és ezért elfogadta a döntést.