Auguszta
-3 °C
2 °C

Magyarországi képviseletet nyitott az SPSS

MTI
2005.04.12. 14:14
Önálló magyarországi képviselet nyitott a világ vezető statisztikai szoftver szállítója, az amerikai SPSS, jelentette be Martin Young, a vállalat közép-kelet-európai régiójának vezetője keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. A magyarországi képviselet megnyitása utáni mésfél évben a szoftver-értékesítésből, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokból (oktatás, tréningek szervezése) - ötszázezer dolláros bevételt várnak.

A cég a kelet-közép-európai térség többi országában már markánsabban van jelen, például a csehországi cégük árbevétele évi egymillió dollár körüli, mondta a vezető. A magyarországi képviseletet ellátó SPSS Hungary 2004 augusztusában jött létre hárommillió forintos törzstőkével, mondta Lippert Krisztián, a cég ügyvezetője. Az SPSS Hungary pályázaton nyerte el az SPSS képviseleti jogát, a pályázaton indult az amerikai cég három viszonteladója is.

Az SPSS Hungary 14 éve van jelen Magyarországon, elsősorban pénzintézetek, telekommunikációs cégek, valamint egyetemek, akadémiai intézmények, piackutató cégek tartoznak ügyfeleik közé. A három korábbi disztribútor az elmúlt 14 év alatt több ezer szoftverüket értékesítette Magyarországon.