Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

A kormány támogatja az idősek internetes képzését

MTI
2005.04.22. 14:04

A kormányzat számára fontos feladat, hogy a jövőben lehetőleg minél több idős ember ismerkedhessen meg az internettel. Erről Kovács Kálmán beszélt pénteken Pécsett.

"Az internet nemcsak azért hasznos, mert azon keresztül kapcsolatot lehet teremteni ismerősökkel, a világgal, hanem azért is, mert az elektronikus szolgáltatások révén sok mindent el tudnak intézni azok, akiknek már nagyon nehezükre esik a mozgás" - mondta az informatikai és hírközlési miniszter a Netnagyik első országos konferenciáján.

Az internetezni tudó idősek száma több ezerre tehető és folyamatosan növekszik. Kovács Kálmán kitért rá, hogy a kormányzat a jövőben is támogatni kívánja az idősek kedvezményes, ingyenes internetes képzését. Ezt szolgálják a kistelepülésekre vitt eMagyarország pontok, melyekre - egy nagyobb programon belül - évi 2 milliárd forintot költenek.

A miniszter az internethasználat terjedésével kapcsolatban megjegyezte, Magyarországon e tekintetben nagy a megosztottság: a felnőttek kis része, az időseknek csak töredéke tud internetezni, ugyanakkor a fiatalok szinte kivétel nélkül ismerik és rendszeresen használják a világhálót.

Nagy eredménynek nevezte, hogy az elmúlt években dinamikusan növekedett a legkorszerűbb internethasználat: ma több széles sávú internetező van Magyarországon, mint a visegrádi országokban összesen.