Bernát, Felícia
EUR 385,16 Ft
USD 364,32 Ft
8 °C
30 °C

Az infománia veszélyesebb a marihuánánál

BBC
2005.04.22. 15:12

A dolgozók figyelmét elterelő elektronikus levelek és telefonhívások kétszer akkora IQ csökkenést okoznak, mint a rendszeres füvezés. A Hewlett Packard megrendelésére készített tanulmány fenyegetően terjed az "infománia", mivel az emberek rászoknak a szöveges üzenetekre.

A felmérés során kiderült, hogy a munkavállalók 62 százaléka otthon és szabadsága alatt is átolvassa munkahelyi levelezését. Az 1 100 megkérdezett több mint fele úgy nyilatkozott, hogy azonnal válaszol emailjeire. 21 százalékuk akár egy értekezletet is ott hagy, hogy válaszolhasson.

A King's College pszichiátriai intézetében végzett mérések eredménye szerint a folyamatosan érkező levelek és hívások hatására átlagosan tíz ponttal csökkent a vizsgált személyek intelligencia kvóciense - amely kétszerese az ugyanott cannabis-használóknál mért butulásnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek