Eleonóra
-1 °C
2 °C

Nem fürdött be az új Opera

Prohardver
2005.04.25. 15:41

Jon von Tetzchner, az Opera internetes böngészőt fejlesztő norvég Opera Software elnök-vezérigazgatója a múlt héten azt ígérte: hazájából egészen az Egyesült Államokig úszik, ha a szoftver legfrissebb változatát egymillió alkalommal letöltik a kiadást követő négy napban. A kedden megjelent böngésző iránti érdeklődés messze felülmúlta a cég várakozásait, már egy órával azután, hogy az internetre felkerült a program, másodpercenként 120 kérés érkezett az oldalt kiszolgáló szerverhez. A zavartalan működés biztosítása érdekében az Opera újabb szervereket állított szolgálatba, így két nap alatt a letöltések száma elérte a 600 000-et.

A cég HR-menedzsere nem annyira az óceánátúszás nehézsége, mint inkább a fürdőnadrágos vezérigazgató nem túl esztétikus látványa miatt aggódik. "Nem tudom, tisztába van-e azzal, hogy milyen hideg áprilisban a Norvég-tenger. De miután volt szerencsém Jont fürdőruhában látni korábban, inkább azt nem tudom eldönteni, hogy a nagy úszás vagy a látvány a rémisztőbb" - mondta.

A négynapos határidő szombaton járt le, és Tetzchnernek bizony úsznia kell: a letöltések száma elérte az 1 050 000-et. A vezérigazgató - aki nem egy világbajnok úszó és ezért komoly kételyei vannak a projekt sikerével kapcsolatban - ígéri: mindent megtesz az utóbb kissé könnyelműnek bizonyuló ígéret betartásáért, és azt reméli, hogy fölös kilói segítenek majd fenn- és melegen tartani a vízen.

A Mozilla alapítvány Firefox böngészőjének tavaly öt napra volt szüksége az egymillió letöltés eléréséhez. Az Opera a sajátos kampánnyal a rivális böngésző feletti részleges győzelmet ünnepli.