Valér
4 °C
8 °C

A Sun a nagy teljesítményű műszaki rendszerek piacán tör előre

2005.04.29. 10:50

Növekvő kereslet jellemezte a Sun Microsystems 2004-es naptári évét a nagy teljesítményű és a magas számítási igényű műszaki rendszerek (HPTC) piacán, így - az IDC legújabb felmérése szerint - a vállalat az elmúlt öt egymást követő negyedévben az értékesített egységek számát tekintve megőrizte vezető helyét, áll a cég közleményében.

Az előző év azonos időszakával összehasonlítva a Sun jelentősen növelte értékesítését, elsősorban AMD Opteron processzoros szervereinek köszönhetően. Piaci részesedése a legfontosabb vertikális ágazatokban - például a kormányzati, pénzügyi szolgáltatói és oktatási szektorokban - a számítóhálózatos HPTC-adatközpontok terjedésével tovább nőtt.

A vállalat kitűnő teljesítménye egyrészt a Solaris 10 operációs rendszer következetes továbbfejlesztésének és a Sun Fire 64-bites termékcsalád folyamatos bővülésének eredménye, másrészt hogy a Sun biztosítja a felhasználóknak a HPTC-adatközpontjaikban a Linux-rendszerek használatának lehetőségét. A Sun sikerét elősegítette, hogy elébe ment a piaci változásoknak, s megoldásaival biztosítani tudta - és tudja - a különböző ágazati felhasználók igényeit. Tapasztalata szerint ugyanis a nagy teljesítményű tervező rendszerekhez (CAD, CAM) is egyre kisebb, de komolyabb teljesítményű szerverekből álló fürtöket használnak.