Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A lengyel 'kukások' nyerték a programozóversenyt

Index
2005.05.02. 07:49
Kapcsolódók (1)
Vasárnap reggel 9 órakor ért véget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) az V. nemzetközi 24 órás programozóverseny. Az idei döntőn 30 csapat vett részt, őket a selejtezőkön összesen 49 ország 304 háromfős csapatából válogatták ki.

Az idei téma mobiltelefonok programozása volt, ezen belül hang- és alakfelismerésen, játékfejlesztésen volt a hangsúly, de zenére táncoló virtuális embert is programoztak a versenyzők mobiltelefonjaik kijelzőjére, és egy háromdimenziós labirintust is meg kellett jeleníteniük.

A kiértékelésben a csapatok is részt vettek, egymás ellen versenyezhettek mobiltelefonjaikra írt játékaikkal. A tavalyi győztes is segített a feladatok összeállításában, valamint a kiértékelésben.

Az első helyet a Garbage Collectors csapat (Lengyelország) szerezte meg 820 ponttal, a második helyezett a qwertY csapat lett szintén Lengyelországból 745 ponttal, míg a Trial Version nevű magyar csapat végzett a harmadik helyen 736 ponttal. A legjobb tizenkettőbe összesen öt magyar csapat jutott be.