József, Bánk
-6 °C
0 °C

50 milliónál tart a Firefox

Index
2005.05.02. 16:16
Fél év alatt 50 millióan töltötték le a Firefox böngészőt, jelentette be a Mozilla alapítvány pénteken. Az ingyenes browser az elmúlt két hónapban tovább növelte piaci részesedését, bár csökken a Firefox-láz.

Emlékérmeket adott át a Mozilla azoknak a felhasználóknak, akik kreatív ötletekkel vettek részt az alapítvány Firefox-ot népszerűsítő mozgalmában. A Spread Firefox csapat nyertes tagjai között van egy 11 éves fiú, aki letörölhető Firefox-tetoválással a homlokán hirdette a nyílt forráskódú böngésző fensőbbségét, az EBay-en testüket reklámcélra felajánlók példáját követve.

Blake Ross, a Spread Firefox szájtjának fejlesztője elmondta, hogy azonosították azt a Spread Firefox-tagot, aki az ötvenmilliomodik letöltéshez hozzásegítette a Mozillát, ám az illető nevét és a díjat csak később fedik fel, írta a BetaNews.

Február óta kevesebb, mint egy százalékkal esett vissza az Explorer-használók száma a OneStat.com adatai szerint, így a Microsoft 86%-os részesedésével továbbra is uralja a böngészők piacát. A novemberben útjára indított Firefox hasonló nagyságú növekedés után 8,7%-on áll.