Mátyás
-6 °C
1 °C

A Sun szerint nő a magyar informatikai piac

MTI
2005.05.06. 14:08
A Sun Microsystems Kft. tapasztalatai szerint növekedni kezdett a magyar informatikai piac, részben a telekommunikációs cégek és az állam megrendeléseinek köszönhetően - közölte Hegedüs Gábor, a cég ügyvezető igazgatója pénteken sajtótájékoztatón. Hozzátette: az idén a bevételeiknek 25-30 százaléka származik állami megrendelésből, míg korábban ez az arány 20 százalék alatt volt. Hegedüs Gábor elmondta: több megrendelés várható a pénzügyi és a nagyvállalati szektorból is. Elsősorban azért, mert nő az adatbiztonság megteremtése iránti igény, illetve kikényszeríti az informatikai fejlesztéseket például a tőzsdei szabályozás szigorodása is.

Az ügyvezető szerint az állami megrendelések főként az egészségügyi és az önkormányzati szektorból érkeznek majd, de az adózással és az egészségbiztosítási nyilvántartással kapcsolatos fejlesztések is növelhetik forgalmukat.

Az ügyvezető elmondta: a Sun Microsystems Skócia mellett egy másik európai ügyféltámogatói központot is létrehoz. A helyszín kiválasztása még tart, a versenyben Magyarország is benne van.

Az eseményen közölték azt is, hogy a Sun Microsystem új arculattal jelenik meg a piacon: így például a korábbiaknál dinamikusabb színeket és részben új logót alkalmaz, s nagyobb hangsúlyt fektet az üzleti megoldásokra.