Viola
-6 °C
0 °C

Szélessávú bővülést jósol a T-Online

MTI
2005.05.17. 13:18
A korábban Axelero néven ismert T-Online előrejelzése szerint 2007-ben az internetező háztartások nyolcvan százaléka szélessávon kapcsolódik a világhálóra, közölte Simó György, a társaság vezérigazgatója hétfőn. Simó szerint 1,2 millió háztartás rendelkezik majd interneteléréssel, amiből 995 ezer lesz szélessávú elérés.

A vezérigazgató szerint a tavaly alig 16 százalékos internetpenetráció 2007-re 31 százalékra nő, a szélessávú kapcsolat aránya pedig 25 százalékra emelkedik a tavalyi 7-ről. A társaság előrejelzése szerint az internetet használók aránya 2007-re eléri a 40 százalékot a tavalyi 28 százalékot követően.

Míg 2004-ben az internetezők 30 százaléka, jelenleg 55 százaléka használja naponta a világhálót, de a lakosságnak csak a negyede "lelkes internetező", hatvan százaléka szkeptikus, tizenöt százaléka pedig ellenzi az internetezést. Az elmúlt egy év alatt hétszázezerrel nőtt a magyar nyelvű szájtokat látogatók száma, a szélessávot használók 35 százaléka videóletöltésre és online vásárlásra is használja az internetet, mondta Simó György.

Simó György bejelentette, hogy júniusban új portált indít a cég, t-online.hu címen, amely egyrészt online ügyfélközpontként, másrészt pedig híroldalként üzemel majd. A T-Online hamarosan újabb tartalomfejlesztési újdonságokkal lép a piacra, tervei között szerepel a televíziózás szélessávú kapcsolaton, illetve banki szolgáltatások bevezetése is.