Auguszta
-3 °C
2 °C

Bővíti budapesti központját a Tata

MTI
2005.06.27. 13:33
A Tata Consultancy Services (TCS) indiai IT-tanácsadó, szolgáltató és üzleti folyamatok kihelyezésével foglalkozó vállalat tervei szerint hétszáz fővel bővíti budapesti központját. A jelenleg háromszáz fővel működő központ 2008-ra - évente kétszázötven új fő felvételével - ezerfősre kíván növekedni, mondta az MTI-nek S. V. Mani, a TCS budapesti ügyvezető igazgatója. A létszámnövelés mellett épület-, és infrastruktúra-fejlesztést is terveznek, az új beruházások értékének nincs felső határa, azt a piac igényéhez igazítják. A TCS tavalyi forgalma világszerte elérte a 2,2 milliárd dollárt.

Az ügyvezető igazgató szerint Magyarország a legfontosabb ország a vállalat számára a kelet-európai régióban, mert jó az ország földrajzi elhelyezkedése, a magyar munkavállalók külföldi nyelvtudása, illetve kiegyensúlyozott a politikai és pénzügyi helyzet. A TCS 2001 óta működő budapesti központjának alkalmazottai a TCS ügyfeleit szolgálják ki angol, francia, német, spanyol, portugál, lengyel és olasz nyelven.

A cég saját adatai szerint az európai szoftverfejlesztési piac éves összbevételük huszonöt százalékát adja, a budapesti központ fejlesztése a TCS hosszútávú beruházásainak része.

A Tata Consultancy Services 2010-re a világ első 10 szoftverszolgáltatást nyújtó cégei közé kíván kerülni. Az 1968-ban alapított vállalat a tavaly 11,8 milliárd eurós forgalmat elkönyvelő indiai Tata Csoport tagja, melynek tevékenységi körébe tartozik a szoftverfejlesztés, kutatás, rendszerintegráció, és az üzleti tanácsadás. A cég világszerte 33 országban negyvenezer embert foglalkoztat.