Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Ingyen jótékonyság a neten

MTI
2005.06.28. 09:46
Kapcsolódó cikkek (1)
Segélyszervezeteket támogató keresőportál indul hamarosan Nagy-Britanniában. Az internetezők pusztán az oldal használatával jótékonykodhatnak, anélkül, hogy saját pénztárcájukból akár csak egyetlen penny-t is ki kellene adniuk.

Az Everyclick.com a keresőoldalakon megjelenő cégektől érkező bevétel felét utalja át a segélyszervezeteknek. A támogatott szervezetek nevét az oldal felhasználói jelölhetik meg.

A vállalkozás alapítói - Polly Gowers visszavonult profi zsoké és Julia Felton volt tanárnő azt remélik hogy az emberek megértik a célt, és hamarosan a vezető keresőoldalak közé emelkedik az Everyclick.

A kezdeményezők egyébként úgy számoltak, hogy ha csak a Nagy-Britanniában bejegyzett 188 ezer segélyszervezet mindegyikének 10 támogatója használja a keresőoldalt, az máris több mint 8 milliárd forintnak megfelelő összeggel növeli a jótékony célra fordítható pénzt.

A tervek szerint az Everyclick.com hamarosan a nemzetközi keresőként is megjelenik, valamint szolgáltatása a különböző üzletek árait összehasonlító szoftverrel is bővül.