Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Huawei modemek a Magyar Telekomnál

MTI
2005.06.29. 13:10
A Synergon száz százalékos tulajdonában lévő Fibex Kft háromszázmillió forint értékben szállít Huawei típusú adsl-modemeket Magyar Telekomnak. A szélessávú internetelérést biztosító modemek az adsl2 és adsl2+ szabványokat is kezeli, így nagyobb adatsebességet biztosítanak és elérhetővé teszik a fizikailag távolabb lévő ügyfeleket is. Az eszközök az úgynevezett "utolsó lehelet" (Dying Gasp) funkció segítségével a felhasználónál felmerülő áramszünet esetén riasztást küldenek a szolgáltató központjába.

A Synergon azt is bejelentette, hogy Cisco System Internationallal fennálló, közvetlen beszerzést lehetővé tevő partneri szerződésük 2005. július 27-vel megszűnik. A közlemény szerint a Synergon továbbra is kiszolgálja Cisco megoldásokkal ügyfeleit, és megtartja Cisco Gold Certified partneri státuszát. A Synergon még áprilisban írt alá regionális rendszerintegrátori megállapodást a kínai Huawei Technologies Investment nevű céggel, és az együttműködés keretében a Synergon csoport tagjai jogosultak a Huawei termékeinek használatára. A nem kizárólagos jogokat biztosító megállapodás egy évre szól, és a Synergon csoport működési területére, így Magyarországra, Horvátországra, Csehországra és Szlovákiára érvényes.

Mivel a Synergonnal partneri kapcsolatban álló Cisco versenytársnak tekinti a Huaweit, az amerikai céggel újra kell tárgyalni az együttműködési megállapodást.