Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Új Sun Microsystems tárolómegoldás az OTP Banknál

2005.07.06. 13:57

A Sun Microsystems új konszolidált tárolómegoldást alakított ki az OTP Banknál, amellyel a pénzintézet több üzleti területhez tartozó rendszert képes kiszolgálni. A heterogén rendszerek ellátására alkalmas, folyamatos rendelkezésre állást biztosító berendezéssel egyszerűsíthető és javítható az adatok felügyelete és védelme, valamint általa mérsékelni lehet az adatközpontok költségeit és bonyolultságát.

A most bevezetett, jelentős bővíthetőségi tartalékkal rendelkező, 16 terabájtnyi adat megóvására képes tárolórendszerben nagyobb az adathozzáférési lehetőség és az adatbiztonság, valamint több intelligens tárolóoldali szolgáltatás van - például a pillanatfelvételi lehetőség, távoli adatreplikáció lehetősége, vagy az új generációs menedzsment framework.

"Az OTP Bank internetbanki platformját, új értékpapírrendszerét és kártyaelszámoló-rendszerét kiszolgáló tárolórendszer (Sun StorEdge 9980) bevezetése több okból is nélkülözhetetlen volt - mondja Andráskó Tibor, az OTP Bank ügyvezető igazgatója. - Az elaprózódott, korábbi technológiákat képviselő és nehezen menedzselhető korábbi eszközpark egyrészt már csak költségesen volt tovább bővíthető, másrészt nem biztosította az üzletági növekedés és a 7x24 órában megkövetelt működés által folyamatosan bővülő igény kiszolgálását és az ehhez szükséges állandó rendelkezésre állást. Az új StorEdge rendszerrel mérsékelhetjük az adatközpontjaink költségeit és bonyolultságát azáltal, hogy egyetlen felügyeleti felületet, integrált adatszolgáltatást alakítunk ki. Az új tárolómegoldás ugyanakkor hozzájárul az ügyfelek színvonalasabb kiszolgálásához."