Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nőtt a Magyar Telekom eredménye

Napi Gazdaság
2005.08.02. 10:40
A MTelekom („leánykori nevén" Matáv) augusztus 11-én teszi közzé féléves gyorsjelentését. A Concorde várakozásai szerint az idei második negyedévtől konszolidált új szerzeménnyel, a Telekom Montenegróval együtt számolva a cégcsoport háromhavi árbevétele 155,9 milliárd, üzemi eredménye 35,6 milliárd, nettó eredménye 20,9 milliárd forint lesz. (Ebből a „régi" csoport 150, 34,4 és 20,2 milliárdot teljesíthet.)

A tavalyi második negyedévben még magasabb volt az árbevétel (151,7 milliárd, Montenegro nélkül), viszont mind az üzemi eredmény (31), mind a nettó eredmény (16,2 milliárd) kisebb volt, mint a most várható. Az üzemi eredmény növekedése amortizációs hatásokra vezethető vissza, a Concorde szerint a második negyedévi EBITDA (61,9 milliárd forint) másfél százalékos csökkenést mutat tavalyhoz képest.

Mindezek alapján a Concorde nem vár különösebb meglepetést az MTelekomtól, így nem is módosítja 935 forintos célárát. Az idei várható (becslése szerint részvényenként 55 forintos) eredménnyel kalkulált, valamivel 16 feletti P/E mutató sem indokolja a jelenlegi, tartásra vonatkozó ajánlás módosítását. A telekompapír a BÉT negyedik, 2003 nyarán indult hosszának nagy kimaradója: miközben a BUX index az elmúlt 24 hónap alatt 8 ezer pontról 21 ezer pontra emelkedett, a részvény szinte ki sem lépett a 700-950 forintos sávból.