Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Jövő héten nyílik a GC

Napi Online
2005.08.10. 12:13
A tavalyinál csaknem 40 százalékkal többet, 80 ezer négyzetmétert igényeltek a kiállítók a lipcsei vásárvárosban a Games Convention (GC) interaktívjáték- és infoszakkiállításra. Az augusztus 17-én szakmai nappal nyíló GC a következő naptól várja a „mezei" látogatókat, akik augusztus 21-ig kereshetik fel a standokat. A szervezők - a kiállító cégek kínálata alapján - arra számítanak, hogy a 105 ezer tavalyi látogatónál idén 5-10 százalékkal többen keresik fel a GC-t, amelyen összesen 270 cég mutatja be számítógépes játékait.

A számos közönségcsalogató program mellett a vásárvárosba való eljutáshoz is kedvezményeket kínálnak: például a belépőjegy-tulajdonosok a vásár időszakában egész Lipcsében ingyen utazhatnak a helyi tömegközlekedési eszközökön, a német vasúttársaság pedig Münchenből és Kölnből két különvonatot indít Lipcsébe.

A vásár öt napja alatt folyamatosan lesznek szakmai találkozók, amelyeken az érdeklődő látogatók is részt vehetnek. Lesz azonban egy olyan zárt terület is, amelyre csak a fejlesztők és a forgalmazók léphetnek be, itt ugyanis a forgalmazók szakemberei tesztelik a tervezett játékokat, hogy a fejlesztők az ő elvárásaik alapján módosíthassák a szerkezeteket.

A GC szervezői nem akadályozhatják meg, hogy a kiállítók bemutassák háborús játékújdonságaikat is, de a Németországban érvényben lévő törvénynek megfelelően az ilyen helyszínekre való belépés korhatáros lesz. Emellett szerveznek egy olyan fórumot is, amelyen a szülők elmondhatják a játékokkal kapcsolatos elvárásaikat a fejlesztőknek. Információnk szerint a GC-n az idén sem lesz jelen magyarországi kiállító, annak ellenére, hogy sok hazai fejlesztő kínál komputeres játékokat. A Lipcsei Vásárt itthon képviselő Interpress Kiállítások Kft. arra törekszik, hogy a jövő évi GC-n már magyar szakemberek is bemutassák legújabb termékeiket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!