Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövő héten nyílik a GC

Napi Online
2005.08.10. 12:13
A tavalyinál csaknem 40 százalékkal többet, 80 ezer négyzetmétert igényeltek a kiállítók a lipcsei vásárvárosban a Games Convention (GC) interaktívjáték- és infoszakkiállításra. Az augusztus 17-én szakmai nappal nyíló GC a következő naptól várja a „mezei" látogatókat, akik augusztus 21-ig kereshetik fel a standokat. A szervezők - a kiállító cégek kínálata alapján - arra számítanak, hogy a 105 ezer tavalyi látogatónál idén 5-10 százalékkal többen keresik fel a GC-t, amelyen összesen 270 cég mutatja be számítógépes játékait.

A számos közönségcsalogató program mellett a vásárvárosba való eljutáshoz is kedvezményeket kínálnak: például a belépőjegy-tulajdonosok a vásár időszakában egész Lipcsében ingyen utazhatnak a helyi tömegközlekedési eszközökön, a német vasúttársaság pedig Münchenből és Kölnből két különvonatot indít Lipcsébe.

A vásár öt napja alatt folyamatosan lesznek szakmai találkozók, amelyeken az érdeklődő látogatók is részt vehetnek. Lesz azonban egy olyan zárt terület is, amelyre csak a fejlesztők és a forgalmazók léphetnek be, itt ugyanis a forgalmazók szakemberei tesztelik a tervezett játékokat, hogy a fejlesztők az ő elvárásaik alapján módosíthassák a szerkezeteket.

A GC szervezői nem akadályozhatják meg, hogy a kiállítók bemutassák háborús játékújdonságaikat is, de a Németországban érvényben lévő törvénynek megfelelően az ilyen helyszínekre való belépés korhatáros lesz. Emellett szerveznek egy olyan fórumot is, amelyen a szülők elmondhatják a játékokkal kapcsolatos elvárásaikat a fejlesztőknek. Információnk szerint a GC-n az idén sem lesz jelen magyarországi kiállító, annak ellenére, hogy sok hazai fejlesztő kínál komputeres játékokat. A Lipcsei Vásárt itthon képviselő Interpress Kiállítások Kft. arra törekszik, hogy a jövő évi GC-n már magyar szakemberek is bemutassák legújabb termékeiket.