Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harmadával nőtt a China Mobile nyeresége

MTI
2005.08.10. 12:31
Az állami kézben levő kínai China Mobile - előfizetői számát tekintve a világ legnagyobb mobilcége - a vártnál jobb, 35,5 százalékos emelkedést jelentett nyereségében a második negyedről: adózott eredménye 12,79 milliárd jüan (1,58 milliárd dollár) lett, az egy évvel korábbi 9,44 milliárd jüan után. Az elemzők 11,65 milliárd jüan adózott eredményt vártak.

A cég egy előfizetőre jutó bevétele az idei első félév átlagában havonta 90 jüan volt, kevesebb mint a tavalyi első félév 93 jüanos átlaga, de megegyező a tavalyi második negyedben mért átlaggal.

Az első félév egészében a cég adózott eredménye 24,04 milliárd jüanra nőtt az egy évvel korábbi 18,83 milliárd jüanhoz képest.

A China Mobile pénzforgalmi többletének (EBITDA) kulcsa 55,37 százalékra nőtt a negyedben - ezzel a világ mobilszolgáltatói között az élmezőnyben helyezkedik el - az első negyedben mért 54 százalékról.

A China Mobile júniusban az új mobilelfizetők 71,5 százalékát szerezte meg, az egy évvel korábbi 60,8 százalék helyett. Az idei első félév egészében a cég előfizetőinek száma 19,5 millióval, 223,8 millióra emelkedett. Kínában a mobiltelefon elterjedtsége 30 százalékos, az új ügyfelekért nehezedik a küzdelem. Fő versenytársának, a China Unicomnak az első félév végén - 8,45 milliós növekedéssel - csak" 120,5 millió előfizetője volt.