Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beregszászon nyílik eMagyar pont

2005.08.11. 11:30
A határon túli magyar szervezetek az IHM-mel együttműködve elkészítették helyi informatikai fejlesztési stratégiájukat, és ennek egyik fő eleme a hazai eMagyarország pontokhoz hasonló eMagyar pontok kialakítása a határon túli magyarlakta településeken. Ezzal azt akarják elérni, hogy a lakosság a közösségi internetelérési helyeken ingyen vagy kedvezményes áron használhassa az internetet.

A programra rendelkezésre álló 228 millió forintból 140 millió forint az infrastruktúra kiépítését és eMagyar pontok létrehozását, 26 millió forint a tartalomfejlesztést, 15 millió forint az informatikai képzést, 21 millió forint a magyar kultúra digitális megőrzését és 24 millió forint az infokommunikációs fejlesztéseket szolgálja. A programnak köszönhetően 180 eMagyar pont nyitja meg kapuit a határon túli magyarok lakta településeken.