Gergely
6 °C
23 °C

Kullancs ellen védő magyar találmány

MTI
2005.08.16. 07:30
A feltaláló számos hozzáértő orvossal konzultált, mire kidolgozta a különleges öltözék és gyártása minden részletét. A feltaláló elmondta: a szabadalmaztatott világújdonság gyártása hamarosan megkezdődik, annál is inkább, mert következő kullancsszezon a nagy meleg elmúltával, augusztus vége körül várható.

A magyar textilmérnök találmánya pehelykönnyű, légáteresztő anyagból készül. A védelmet nyújtó, kapucnis, kétrészes öltözék különleges, pehelykönnyű, légáteresztő anyagból készül, speciális technikával állítják össze, egy levéltárca méretű tokban elfér, gyakorlatilag nincs súlya, és természetesen mosható.

A holmit fel lehet húzni fürdőruhára, vagy őszi kiránduló ruházatra. A lényeg, hogy nadrágja alul lábbeliben folytatódik, erre kell felhúzni a cipőt, és nem jut be a kullancs. A felsőrész ugyancsak bármilyen ruhára ráhúzható és hosszan rámegy a nadrágra.

Mindez alapvetően fehér színben készül, mert azon jól látszik minden, de gyártható bármilyen színben és mintával is. Emellett még számos más célra is alkalmas lehet, például a horgászokat megvédheti a szúnyogoktól.