Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három és fél milliárd a dél-alföldi informatikai fejlesztésére

MTI
2005.08.18. 15:17

Az elmúlt három esztendőben mintegy 3,5 milliárd forint támogatás érkezett a dél-alföldi régióba az információs társadalom fejlesztése érdekében - mondta az informatikai és hírközlési miniszter csütörtökön Békéscsabán. A szaktárca kihelyezett regionális miniszteri értekezletén Kovács Kálmán hozzátette: a támogatás zömét, közel kétmilliárd forintot, az elektronikus önkormányzati szolgáltatás-fejlesztésre fordították.

A miniszter elmondta: az eMagyarország program keretében szinte minden településen létesült eMagyarország Pont, amivel biztosították a közösségi internet-hozzáférés technikai hátterét.

Kovács Kálmán kiemelte, hogy az év végére, illetve a következő év elejére a régió településeinek szinte teljes körében lesz szélessávú internet-elérhetőség.

Az információs társdalom költségviszonyairól szólva azt hangsúlyozta, hogy a régióban a mobiltelefon-szolgáltatók nagyon jelentős tarifacsökkentést hajtottak végre, de a helyi internetszolgáltatások terén is csökkentek az árak.

A miniszter a térség három megyéjének vezető önkormányzati képviselőivel közös nyilatkozatot írt alá a nap folyamán. A közös nyilatkozat szerint a térségben prioritást élvez a papírmentes ügyintézés, piaci és közigazgatási tartalom- és elektronikus szolgáltatás-fejlesztés. A felek egyetértettek abban is, hogy az információhoz való minél szélesebb hozzáférés érdekében biztosítani, illetve fejleszteni kell az infrastrukturális feltételeket.

A tanácskozás résztvevői ugyanakkor rögzítették, hogy fejleszteni kell az info-kommunikációs technológiák használatához szükséges tudást és készségeket.