Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladják a Well-t

BBC
2005.08.22. 12:31
Jóval az internet, sőt, a pc-k elterjedésének igazi áttörése előtt jött létre az első on-line közösségként emlegetett The Well, melyet az internet írott és íratlan szabályainak egyik megteremtőjeként is emlegetnek. Az alapító Stewart Brand a hatvanas évek ellenkultúra mozgalmának egyik kulcsfigurája volt. Innen ered a portál neve is: a Well -- Whole Earth 'Lectronic Link -- a Brand által írt, a liberálisok és a hippik bibliájává vált Whole Earth Catalog című könyre is utal.

A jelenleg már csak 4000 taggal bíró, de a várakozások szerint jövőre így is fél millió dolláros forgalamat generáló oldalt 1999-ben még hatezer taggal, öt millió dollárért vette meg a Salon Media Group. A mostani eladásról csak azt emelték ki: nem adják az oldalt az első jelentkezőnek, megvárják, amíg jó üzletet köthetnek.