Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két üzemet is létesítene Lengyelországban az LG Philips

MTI
2005.08.23. 15:52

Lengyel sajtóértesülések szerint két üzemet is építene Lengyelországban folyadékkristályos képernyők gyártására az LG Philips, a dél-koreai és a holland elektronikai óriásvállalatok közös vállalkozása. A két beruházás értéke elérné az egymilliárd eurót és 12 ezer új munkalehetőséget teremtene.

Mindkét üzem helyszíne - és már állítólag folynak róla a tárgyalások - Dél-Lengyelország lenne. A Parkiet, a varsói tőzsde lapja szerint Wroclaw térségében létesülne a két üzem. Ezek kormányzati illetékesek szerint az eddigi legnagyobb értékű külföldi cégberuházást sejtetik Lengyelországban. Elképzelhető, hogy az ősz elején már végleges döntés születik róla. A Parkiet úgy tudja, hogy lengyel kormánydelegáció utazott a hét végén Dél-Koreába, hogy találkozzanak az LG Philips képviselőivel.