Jolán
2 °C
4 °C

Hackertámadás érte az amerikai légierő adatbázisát

MTI
2005.08.23. 19:03

Az amerikai légierő mintegy 33 ezer tisztjének személyi adatait lopták el a katonai számítógépes adatbázisból a The Washington Post keddi számának beszámolója szerint. A hackertámadás a haderőnem tisztikarának mintegy felét érinti.

A bűncselekményt feltehetően olyan személy követte el, akinek legális hozzáférése volt a rendszerhez. A szóban forgó adatok közé nem tartoznak a pénzügyekre vonatkozóak, hanem csak személyes információk családi állapotukról, gyermekeik számáról, tanulmányi eredményeikről, valamint születésük helye és ideje.

Eddig egyetlen pénzügyi csalás sem köthető az esethez, de az érintetteket éberségre intették, mivel az eltulajdonított adatok között van társadalombiztosítási számuk, amelyet arra is fel lehet használni, hogy további adatokat szerezzenek róluk. Javasolták nekik, hogy nagy figyelemmel kísérjék hitelkártyáik forgalmát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?