Ödön
2 °C
11 °C

Virágzik az it-biztonság ipar

2005.08.24. 13:00
"A támadások kockázata a legnagyobb mértékben a vállalatokat fenyegeti. A hackerek, vírusok és egyéb rosszindulatú betörések miatti éves teljes veszteség többmilliárd dollárra rúg. A cégek feladata - méretre való tekintet nélkül - a megelőzés, a reagálás, a növekvő kockázatok folyamatos felmérése valamint a maguk és ügyfeleik védelmének kidolgozása. Ma már nem az a kérdés, hogy várhatóak-e támadások, hanem az, hogy mikor" - mondta Justin Bancroft, a Deloitte Kockázatkezelési szolgáltatások üzletágának vezetője. A tanácsadó cég szerint az elektronikus készülékek - személyi számítógépek, mobiltelefonok, MP3 lejátszók és konzoljátékok - számának stabil emelkedésével párhuzamosan ugrásszerűen növekszik az elektronikus vírusok és egyéb rosszindulatú támadások száma is, a távmunka, a mobiltelefon használat és a WiFi alkalmazásának elterjedése növeli a potenciális belépési pontok számát.

A szakértő szerint a fenti fenyegetések természetesen nagyszerű piaci lehetőségeket teremtenek az információ technológiai biztonsággal foglalkozó cégek számára. A biztonsági üzletág 2005-ben virágozni fog; a mobiltelefon szolgáltatók, készülékgyártók, szolgáltatók és rendszerintegrátorok várhatóan teljesen új üzletágakat indítanak be - tette hozzá Bancroft.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?