Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sony-Samsung együttműködés az LCD-gyártásban

MTI
2005.08.25. 11:06
A japán Sony elektronikai társaság bejelentette, hogy a kibővíti a dél-koreai Samsunggal kialakított együttműködését az LCD televíziók minőségének javítására és a gyártási költségek csökkentésére. A Sanyo és a Samsung 2004-ben indította be kétmilliárd dolláros befektetéssel közös vállalatát a folyadékkristályos kijelzőjű ( LCD) televíziók tömegtermelésére. A S-LCD nevű vállalkozás keretében gyártott tévépanelek áprilisban kerültek először piacra. A Samsung által kialakított panelgyártási technológiára épül az együttműködés, - a Sony ezekbe a panelekbe építi be saját félvezetőit, egyéb részegységeit.

A japán társaság szóvivője szerint a jövőben a Sony mérnökei tanácsokkal látják el a Samsungot a jobb minőségű és olcsóbban gyártható panelek technológiájáról. A Nihon Keizai Simbun ezzel összefüggésben a két konszern közös kutatási fejlesztési tevékenységének beindításáról írt, amit azonban a Sony szóvivője cáfolt. A Sony televízió gyártó részlege 39 milliárd jen ( 354 millió dollár) veszteséget halmozott fel az április-június közötti negyedévben, részben mert a hagyományos katódsugaras tévék iránt csökkent a kereslet, részben pedig, mivel az LCD készülékek ára csökkent. A japán vállalat a jövő hónapban terjeszti elő újabb átalakítási tervét, amely a televíziók gyártásában történő változtatásokra is kiterjed majd. A Sony sokkal alacsonyabb hatékonysággal dolgozik ezen a területen, mint konkurensei, a Sharp vagy a Matsushita.