Jolán
2 °C
4 °C

A római hadviselés kutatóinak világkonferenciája Budapesten

MTI
2005.08.25. 16:07
A római hadviselés kutatásával foglalkozó szakemberek Budapesten tartják soron következő világkonferenciájukat - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Múzeum, a tanácskozás szervezője csütörtökön az MTI-t. A ROMEC (The Roman Military Equipment Conference) XV. tanácskozása szeptember 1-jén kezdődik, a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezendő négynapos konferencia témája: Róma ellenségei. A szűken vett európai, izraeli, valamint az amerikai egyesült államokbeli kutatókon kívül az egykori Római Birodalom keleti határvidékein élő népek régészetével foglalkozó orosz, ukrán, grúz kollégákat is bevonják a kutatásba.

A nagyközönség számára is nyitott tanácskozásra 130-150 szakembert várnak, 80 kutató jelentkezett. Előadás hangzik el például a fegyvertípusok rekonstrukciójáról, fejedelmi sírok leleteiről és barbár lovas temetkezésekről. A ROMEC angol, holland és német kutatók kezdeményezésére jött létre a római kori fegyverek, hadfelszerelés, a források, a római hadviselés és a csataterek kutatásával foglalkozó szakemberek összefogására, kutatási eredményeik megismerésére és publikálására. Az első konferenciát 1983-ban, Sheffieldben tartották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?