Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Videójáték-kiállítás Bécsben

Compress
2005.08.26. 12:37
A számítógépes játékok történetének harmincöt évét öleli fel a "World of Games" nevű kiállítás Bécsben. A klasszikus játékoktól a legmodernebb konzolokig a teljes palettát felvonultató tárlaton nemcsak nézni, de játszani is szabad a kiállítási tárgyakkal.

Kétezer négyzetméteren száz startra kész konzollal várja a World of Games a számítógépes játékok megszállottjait. A 70-es évek klasszikusai - mint a Pong, a PacMan vagy a Space Invaders - mellett természetesen megtalálhatók a kiállításon a legmondernebb konzolok, az Xbox vagy a PlayStation is, de nosztalgiázhatunk a Nintendo 64, a Sega Megadrive vagy a Dreamcast fölött is. Nehogy megunja a közönség, szeptemberben lecserélik a játékokat, így például a Super Mario Brothers-t, a The Legend of Zelda-t vagy a Crazy Taxit a Star Wars, Earth Worm Jim és a Space Invaders váltja. A világ egyik legnagyobb videójáték-kiállítása október 2-ig tart nyitva a Schottenstift Art Centerben, a Freyungon.