Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Újabb napenergia-technikai vállalat a tőzsdén

MTI
2005.08.30. 16:22
A németországi fürthi székhelyű Sunline AG-val bővül a német tőzsdén bevezetett napenergia-technikával foglalkozó cégek köre. A Sunline 1,7 millió részvényt kíván piacra dobni október közepétől egyenként 5-6 eurós rögzített áron - közölte a cég szóvivője. Az összesen mintegy 10 millió eurós kibocsátásból nyert tőkét a Sunline hazai és külföldi terjeszkedésére, illetve az áramhálózattól függetlenül működtethető napenergia-berendezések fejlesztésére kívánja fordítani. Ilyen módszerrel egyebek között az autóparkoló órák is üzemelhetnek napenergiával.

A frankfurti, a berlini-brémai és a müncheni tőzsdére bevezetendő cég, amely 25 alkalmazottat foglalkoztat, tavaly 33,5 millió eurós forgalmat bonyolított le, üzemi eredménye (Ebit) pedig 709 ezer eurót tett ki. A felfelé ívelő napenergia-technikai cégek sora igyekszik a tőkepiacra. Legutóbb a dresdai naptelepeket gyártó Solarwatt jelentette be, hogy novemberben vagy decemberben akar megjelenni a tőzsdén, a szellőző berendezéseket gyártó Centrotec ugyanezt a tavasszal tervezi. Július végén az erlangeni napenergia berendezéseket gyártó Solar Millennium lépett a tőzsdére. A megújítható energiaforrásokkal foglalkozó cégek igen népszerűek a befektetők körében: a csak a TecDax technológiai indexben szereplő Conergy cég márciusi tőzsdére lépése óta 50 százalékkal növelte értékét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?