Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Együttműködik az Intel és a Philips

MTI
2005.09.02. 16:32
A világ legnagyobb chipgyártója, az Intel és a holland Philips elektronikai csoport közösen kezdeményezi Intel chipekkel szerelt otthoni szórakoztató rendszerek piaci bevezetését. Az Intel bejelentése a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai vására, az IFA keretében rendezett sajtótájékoztatón hangzott el.

Az amerikai gyártó biztosítja majd a processzort, a chipkészletet és a szoftvert a Philips médiaközpontja számára, ami egy berendezésben teszi majd lehetővé a felhasználóknak fotóik, zenéik és filmjeik tárolását és cserélését.

A PC-alapú Philips Showline Media Center két televíziós csatorna egyidejű nézését is lehetővé teszi, 250 gigabytos merevlemezén elfér a zenei és a fotógyűjtemény, és a készülékben CD/DVD-lejátszó is lesz.

Az Intel a múlt hónapban jelentkezett egy újfajta személyi számítógéppel: a Viiv - amely a Microsoft Windows Media Center Edition operációs rendszerét használja - célja a digitális nappali megteremtése; a cég így próbál betörni a fogyasztói elektronikai üzletbe. Az ágazat azonban eddig nem volt képes nagy tételben értékesíteni olyan készülékeket, melyek sikeresen házasították volna az otthoni televíziót és személyi számítógépet.