Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Jól megy az online kaszinóknak

Napi Online
2005.09.06. 15:18
Az online kaszinót működtető PartyGaming bejelentette, hogy árbevétele 81 százalékkal emelkedett az első félévben a telefonos játékpiacra való belépés nyomán - írja a Reuters. Az online üzletág növekedése azonban lassul a cég szerint, így részvényei 23 százalékkal gyengültek a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, a piac túl óvatosnak tartja a PartyGaming bejelentését.

A cég 437,4 millió dolláros árbevételt könyvelhetett el az első hat hónap során, aminek nagy része a pókerjátékokból származik, zömében az Egyesült Államokból. Itt 77 százalékos bővülést könyvelhettek el, míg a világ más részein 110 százalékosat. Az amerikai piacot ugyanakkor veszélyeztetik az internetes játékok korlátozását célzó kormányzati törekvések.

A PartyPoker website jelenleg 40 százalékos piaci részesedéssel bír az online pókert kínáló szolgáltatók piacán. Bár a piac folyamatosan nő, a cégvezetés mégsem derűlátó: a játékokban forgó pénzösszegek ugyanis apadnak, mivel egyre többen csak szórakozás gyanánt űzik e játékot.