Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Bővül az amerikai online értékesítés

Portfolio
2005.09.06. 16:05
A második negyedévben ismét stabil növekedési ütemet mutattak az online értékesítések az Egyesült Államokban - derül ki a USA Kereskedelmi Minisztériumának adataiból. A piackutató cégek az elkövetkező évekre további jelentős bővülést prognosztizálnak.

Az eladások a második negyedévben csaknem 26 százalékkal növekedtek, így alig maradtak el a 20 milliárd dollártól. Ez az érték azonban nem rekord, hiszen a szezonálisan igen erős tavalyi negyedik negyedév 21.5 milliárd dolláros értékesítést hozott.

A piac növekedése stabil, évek óta 20 és 30 százalék közötti. A szezonális hatásokat kiszűrő 12 havi gördülő értékek továbbra is növekedést mutatnak, s rekord értéken állnak. A "megszokottnak" tekinthető visszaeséssel szemben azonban az online értékesítések teljes kisker forgalomhoz viszonyított aránya nem csökkent a második negyedévben az első negyedévihez képest.

A teljes kisker forgalom növekedése mindössze 2.4 százalékos volt a második negyedévben. Az elkövetkező évekre további jelentős növekedést vár az eMarketer piackutató cég, a dinamika azonban várhatóan enyhe csökkenést mutat majd.