Gusztáv
-4 °C
1 °C

Piacra dobták Japánban a Game Boy Micro-t

2005.09.13. 14:29

A vártnál több Game Boy Micro-t értékesített a Nintendo, a konzol szeptember 13-i tokiói bemutatása napján. A Nintendo Japánban dobta piacra elsőként a világ legkisebb konzolját, egy héttel az egyesült államokbeli bemutató előtt. A távol-keleti országban 12 ezer jenért (körülbelül 21.600 forintnak megfelelő összegért) árusítják a kis méretű játékképet, írja a Wired.

A Nintendo a Micro-val a rivális Sony PlayStation Portable játékgépével szemben szeretné megerősíteni domináns pozícióját. A kézi konzolok piacát a Nintendo uralja 94 százalékban, a Micro-val a nőket, az idősebb- és a hobbijátékosokat célozta meg.

A Micro-t Japánban ezüst, lila, fekete és kék színben árusítják, illetve limitált szériában kapható egy ötödik változat, amely azoknak a felnőtteknek készült, akik a nyolcvanas években, gyerekként sokat játszottak a Famicon nevű játékkal. Utóbbi dizájnja a Famicon játék jellegzetes színeit viseli, és az első nap ezt a változatot keresték legtöbben.

Európában várhatóan november 4-én mutatják be a Micro-t, ezüst, rózsaszín, zöld és kék színben, 99 euróért. Az Egyesült Államokban egy hónappal korábban, már szeptember 19-én a boltokba kerül az eddigi legkisebb játékgép.