Ágnes
-1 °C
2 °C

Az Apple továbbfejleszti a Mac szolgáltatást

2005.09.21. 14:22

Az Apple bemutatta a Mac on-line szolgáltatás legújabb, továbbfejlesztett változatát, amellyel a személyes információk, képek és videók megosztása, az ismerősök közötti kommunikáció egyszerűbb. Az új szolgáltatások között olyan lehetőségek jelennek meg, mint a Mac Groups, mely lehetővé teszi egyéni csoportok, közösségek kialakítását; továbbfejlesztett Mac Backup adatmentési rendszer; illetve összesen négyszeresére növelt iDisk és e-mail tárkapacitás. A legfontosabb Mac újdonságok:

Backup 3, ami az alapoktól újratervezett Mac Backup egyszerűbb beállítást, gyorsabb és akár önműködő mentéseket tesz lehetővé. Az új szolgáltatások között megjelent az iLife anyagok, a saját Home könyvtár és más fontos Mac OS X elemek mentésének lehetősége. A beépített Mac OS X "Tiger˛ Spotlight kereső segít a biztonságos tárolásra érdemes anyagok keresésében; a fokozatos mentési algoritmus pedig a mentési idő és a tárterület-igény csökkentésében.

Megnövelt tárterület: Mac előfizetők számára már a korábbi kapacitás négyszerese, összesen 1 GByte tárterület áll rendelkezésre a levelek és más dokumentumok tárolására, míg a Mac Family Pack vásárlói már 2 GByte területtel gazdálkodhatnak.

Francia és német felület: Az eddigi angol és japán nyelvű felhasználói felület mellett már francia és német nyelven is használható a teljes Mac rendszer.