Bernadett
0 °C
4 °C

A svédek kémkednek egymás mobiljára

MTI
2005.09.22. 09:23

Amikor partnerük ellenőrzéséről van szó, a svédek egyáltalán nem riadnak vissza kedvesük mobiltelefonjának beható tanulmányozásától, vagyis a kémkedéstől sem.

Egy felmérés során nem kevesebb mint kétharmaduk minden további nélkül bevallotta, hogy titokban rendszeresen elolvassa a partnerének készülékében lévő sms-eket, s erre azt tartja a legmegfelelőbb alkalomnak, amikor a kedves épp vécén van.

Igaz, a böngészők 64 százaléka azt mondta, hogy puszta kíváncsiságból "olvasgat", a "mobil-kukkolók" egynegyede viszont nem titkolta, hogy féltékenységből böngészi élettársa maroktelefonját.

Az összes megkérdezett 47 százaléka - bármi legyen is az indíték - azt mondta, hogy akkor olvassa partnerének szöveges üzeneteit, amikor az a zuhanyzóban vagy vécén van, a többiek a kedves feledékenységét vagy figyelmetlenségét használják ki.

A felmérésben rész vettek 63 százaléka különösen akkor kíváncsi a társ sms-eire, amikor az előzőleg - nélkülük - kocsmában vagy étteremben volt. Ha viszont a partner valamilyen munkamegbeszélésen vett részt, akkor csak négy százaléknyian fognak gyanút.

A tanulmány mintegy mellesleg azt is megjegyzi, hogy a svédek 86 százalékának volt már valamilyen sms-flörtje, 40 százalékuk pedig az sms-szexet is igénybe vette.