Valér
4 °C
8 °C

A CDV-vel működik együtt a Digital Reality

2005.09.26. 14:33
A CDV Software Entertainment AG, Európa egyik vezető PC-s stratégiai játék kiadója és a budapesti központú Digital Reality szoftverfejlesztő cég bejelentette, hogy közös konzol-projektet indítanak. A társulás célja új, közösen tervezett és fejlesztett stratégiai játékok elkészítése következő generációs (next-gen) konzol piacra. "Mi a CDV-nél nagy lelkesedéssel tekintünk a next-gen konzolokkal kapcsolatos kihívások elé, hogy a valóban versenyképes stratégiai címekkel minél jobban kihasználjuk azok jelentős erőforrásait és kiszolgáljuk várható közönségét" mondta Teut Weidemann, a CDV műszaki igazgatója. "Tervünk, hogy a PC-s stratégiai játékok készítésében és kiadásában lévő nagy tapasztalatunkat kiaknázzuk és ezen képességeink birtokában végre élvonalbeli stratégiai élménnyel szolgáljunk azoknak, akik szerint ez a terület kizárólag a PC-s játékok birodalma."

"A CDV és a Digital Reality társulása kivételesen jó együttműködés és társulás is egyben, hiszen mindkét cég elkötelezte magát a vállalkozás sikere mellett, " számolt be Peller András, a Digital Reality ügyvezető igazgatója. "Úgy látjuk, hogy ez a következő logikus lépés a stratégiai játékok piacán való terjeszkedés érdekében, és a közös fejlesztésekkel tovább fogjuk emelni a játékosok által a konzolra készített stratégiai játékokkal szemben elvárt minőséget."

A CDV Software Entertainment élvonalbeli stratégiai és háborús játékok kiadója és terjesztője világszerte. A németországi Karlsruhe-ben alapított és ott is székelő, tőzsdén is jelenlévő cég észak-amerikai irodái New Jersey-ben és North Carolina-ban találhatók. Olyan kritikusok által magasztalt játékokkal, mint a Divine Divinity, Sudden Strike, Combat Mission, Hammer & Sickle, Codename: Panzers, Cossacks valamint az American Conquest és Blitzkrieg sorozatok, a CDV Európa vezető kiadója a PC-s stratégiai játékok terén.

Az 1991-ben alapított Digital Reality Magyarország legnagyobb játékfejlesztő cége. Jelenlegi készülő projektjei között van a "War Front: Turning Point", a "WOFOR: War on Terror" és a "Ghost Wars" is. Régebbi fejlesztéseik közül megemlítendő az Imperium Galactica sorozat, a Haegemonia és a Platoon. A Digital Reality aktuális fejlesztései a "Walker 3" 3Ds grafikus motort használják, ami óriási előrelépés a stratégiai játékok körében. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a DR játékai a hagyományos madártávlati RTS nézet mellett nagy részletességű, FPS-szerű közeli nézetből is egyaránt játszhatóak.