Gerzson
-3 °C
3 °C

Új mobilvédelmi megoldások az F-Securetól

2005.10.12. 13:35

Az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások szállítója bejelentette, hogy Mobile Anti-Virus mobil eszköz védelmi szoftvere ezentúl a Microsoft Windows Mobile operációs rendszert is támogatja. A Symbian Series 80 platformot használó telefonokra pedig kifejlesztették az F-Secure Mobile Security megoldást, amely a vírusvédelmi funkciók mellett tűzfalat is tartalmaz.

"A mobil eszközök a személyi számítógépekkel összehasonlítva még mindig biztonságosnak számítanak, és azt szeretnénk, hogy ez így is maradjon, ezért már most felkészülünk a lehetséges veszélyekre" - nyilatkozta Antti Vihavainen, az F-Secure Corporation mobilbiztonsági szolgáltatásokért felelős alelnöke. "Az integrált tűzfal bevezetése a következő logikus lépés a mobil eszközök tartalombiztonságában. A csupán vírusvédelemre képes megoldások ugyanis nem nyújtanak megfelelő biztonságot olyan eszközök esetében, amelyek nyilvános hálózatokhoz tudnak kapcsolódni. Ahogy notebookot sem használnánk internetezésre megfelelő tűzfal nélkül, ugyanígy nem érdemes kockáztatnunk az új generációs mobil eszközökkel, amelyek sok szempontból olyanok, mint a hordozható személyi számítógépek" - tette hozzá Antti Vihavainen.

Az F-Secure Mobile Security megoldás vírusvédelmi és tűzfal képességei biztonságossá teszik a mobil eszközök használatát. A tűzfal különösen az olyan eszközök esetében hasznos, mint például a Nokia Communicator készülékek, amelyek WLAN hálózaton vagy más nyilvános hálózaton keresztül kapcsolódnak az internethez. Az eszközökre telepített védelem számos támadási forma ellen óv - legyen az behatolási kísérlet vagy a sebezhetőségek rosszindulatú kihasználása. Az F-Secure Mobile Security jelenleg a Nokia Communicator 9500 és 9300 eszközökhöz érhető el.